Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upíři 2.díl

29. 8. 2011

Pokračování článku o upírech.

Mají duševní schopnosti?

Všichni upíři mají schopnost ovlivňovat lidi, můžou přimět člověka, aby udělal skutky, které od nich očekávají. Kromě toho dokážou také přimět člověka zapomenout. Silnější upíři dokáží ovlivňovat nejen člověka, ale i slabšího upíra. V případě, že je upír dostatečně silný, může udržovat spojení s obětí na určitou vzdálenost, v podstatě ji přeměnit na svou loutku.

Další duševní schopností je vzájemně telepaticky komunikovat. Tímto způsobem mohou komunikovat i s lidmi, ale je to méně časté než s upírem. Také jsou schopni navázat na lidské myšlenky a emoce. Jsou-li upíři opravdu silní, dokáží “hýbat” myšlenkami v hlavě nejen člověka, ale také upíra.

Mají další zajímavé schopnosti?

Asi každého, kdo již viděl seriál nebo četl knihu napadne možnost přeměnit se do zvířecí podoby. Je pouze pár možností, které závisí na síle upíra. Stefan tuto možnost nemá, vzhledem k tomu, že se živí pouze ze zvířecí krve. Zatímco Damon je mnohem silnější než jeho bratr, živí se z lidské krve. Dokáže se přeměnit na vránu. Proč  zrovna vrána? Protože poskytuje vynikající formu pro cestování, je poměrně nenápadná, což mu umožňuje zůstat bez povšimnutí, zatímco špehuje lidi. Dokáží také ovlivňovat chování ostatních zvířat. Vrána

Silnější upíři mají také schopnost ovlivňovat počasí.

Mají nějaké slabiny?

Bez drahokamu Lapis Lazuli je pro ně sluneční světlo smrtelné. Dokonce i několik málo sekund na slunci může způsobit smrt.

Bez pozvání živého člověka nemůže vstoupit do domu.

Existuje spousta dalších slabin, kterou jsou však čistě mýtus, těmi jsou například odrazy zrcadlové plochy, znamení kříže, svěcená voda nebo česnek.

Jak se lidé stanou upíry?

Člověk musí vypít určité množství upíří krve, poté musí člověk zemřít, musí mít však v sobě dostatek upíří krve, která v něm způsobí změnu a přivede je zpět jako upíra.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář