Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upíři 1.díl

29. 8. 2011

Možná by vás zajímalo, jak je to s upíry ve Vampire Diaries.

Jak tito upíři vypadají? Jsou vidět jejich špičaté zuby? Jak se liší od ostatních lidí?

Stejně jako většina upírů, mají i v Upířích deníkách bledší pleť než lidé, jsou chladnější a i přesto, že mají srdce, mají o něco pomalejší tep. Jejich tesáky jsou lidským okem viditelné v době, kdy ucítí vůni krve. V knihách se autorka nesoustředí tolik na přeměnu Stefanovy a Damonovy tváře, zatímco v seriálu je tato přeměna dobře vidět a tak si divák může lépe představit, jak taková přeměna vlastně probíhá. Aby to bylo pro diváky o něco více zajímavé na pohled, přidali scénaristé poněkud specifické účinky na oči – zalejí se tmavou krví a kolem nich se objevují drobné žilky.

Stefan Salvator

Jak se krmí?

Aby upíři přežili, musí pít krev. Mají na výběr z lidské či zvířecí krve. Lidská jim oproti zvířecí dodává sílu a pomáhá rozvíjet jejich schopnosti. V knihách je pití krve popsáno jako špinavé i čisté, záleží na tom, jestli oběť žije nebo již zemřela a také na minulosti oběti.

Někdy můžou mít upíři problémy, živit se lidskou krví a to především, jestli žijou dlouhodobě s lidmi a starají se o ně. Pokud chce být ale upír zlý a působit bolest, tak to potom může být bolestivá a dost chaotická situace. Jsou ale také upíři, kterým jde čistě o výživu, tak můžou zanechat jen malé bodné rány.

Z lidského hlediska, pokud oběť bojuje nebo je příliš napjatá, pak tato zkušenost může být velmi bolestivá a traumatická. Pokud je dárce ochoten a relaxuje, může to být příjemný zážitek jak pro upíra, tak pro člověka.

Upíři mohou jíst běžné potraviny, jen pro ně nemají žádnou výživnou hodnotu.

Můžou chodit ven na slunce?

Na slunce mohou chodit bez úhony, musí však nosit vzácný prsten s drahokamem ”Lapis Lazuli”. Lapis Lazuli je známý jako noční kámen (tmavě modrá barva se zlatem jako noc a hvězda, jako noční hvězdy) a je to ochranný talisman pro upíry. Nejčastěji se nosí ve tvaru prstence, Katherine jej však nosí ve formě přívěsku na krku. Lapis Lazuli

Drahokam nosí v seriálu stejnou funkci, jakou nosí v knihách.

Jak je to se sílou, rychlostí, obratností a dalšími smysly?

Upíři mají velkou sílu a rychlost, jsou schopni pohybovat se mnohem rychleji než lidé. Mohou skákat a padat z vysokých míst.

Mají také velmi rozšířené smysly, s ostrým viděním a schopností vidět ve tmě, vynikající sluch a mnohem lepší čich než mají obyčejní lidé.

Čím více vypijí upíři krve, tím jsou silnější a rychlejší.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář